Produse

Produse

marți, 26 iunie 2012

Putintica istorie nu strica nimanui, asa-i? :)

:) Da, ma simt datoare sa va spun cate ceva despre acesta puternica companie de vanzari directe. In anul acest de gratie 2012 Avon - Romania implineste o varsta adolescentina, 15 ani  si tot de 15 ani ne bucuram de produsele Avon in Romania. Va voi  ura: LA MULTI ANI!!! pentru ca Avon sunteti voi toti/toate care ati folosit cel putin o data un produs marca Avon de-a lungul acestei perioade de timp care poate parea scurta, dar de fapt e  spectaculos de lunga...prietenii stiu de ce  :)
Dar de fapt nu ar trebui sa ma mire cei 15 ani de existenta in Romania avand in vedere "antecedentele" parfumate de peste 125 de ani ale companiei care a luat nastere in 1886 cand librarul ambulant David H.McConnell (nu stiam eu de ce imi place numele David de mi-am numit copilul asa :D ) a observat ca interesul pentru cartile vandute de el a crescut spectaculos in momentul in care a atasat acestora o mica sticluta de parfum. Anticipand succesul colosal, domnul McConnell si-a abandonat cartile si s-a ocupat numai de parfumuri fabricand el insusi in podul casei sale din New York primul parfum numit Little Dot Parfume Set din numai 5 tipuri de  arome: crini, trandafiri albi, violete, garoafe, zambile si heliotrope (seamana cu liliacul nostru de mai). Bineinteles ca avea nevoie de un nume pentru aceasta activitate si si-a numit firma California Perfume Company (CPC). Ca sa poata distribui minunatul parfum avea nevoie de cineva care sa faca acest lucru si asa s-a nascut denumirea de reprezentant si prima reprezentanta a fost doamna Albee, vaduva, in varsta de 50 de ani. Datorita incasarilor mari, in 1895 McConnell isi deschide o mica fabricuta si numai peste 2 ani mai tarziu un laborator, in ambele angajand femei in contextul istoric in care abia in 1900 primele femei au putut participa la Campionatul modern Olimpic din Paris. In 1896 apare si prima brosura.
          M-a impresionat o filmare realizata in fabricuta de parfumuri preluata de pe acest site unde istoria Avon este foarte bine si detaliat prezentata:  http://www.avoncompany.com/aboutavon/history/index.html (click apoi pe Interactive Timeline)
          Daca nu ati avut curiozitatea sa dati click pe link sa vedeti printre altele cum au aratat produsele Avon de-a lungul timpului, va spun pe scurt doar cateva din momentele importante:
- 1902  - atinge 10.000 de reprezentanti
- 1906 - prima brosura tiparita color
- 1920 - atinge venituri de 1.000.000 dolari
- 1927 - lansarea cremei destinata ingrijirii fetei
- 1928 - schimbarea numelui in Avon (dupa raul ce trece prin localitatea de nastere a lui W.Shakespeare, autorul preferat a lui McConnell)
- 1932 - brosura apare la 3 saptamani si nu lunar (deci campania actuala de 3 saptamani nu e un lucru tocmai nou)
- 1950 - prima crema parfumata de corp, din colectia Wild Rose
- 1953 - prima reclama TV
- anii 50 - implicarea in primele actiuni filantropice
- 1957 - vanzari de peste 100 milioane dolari si peste 100.000 reprezentanti
- 1959 - Avon deschide sedii in Germania si U.K.
- 1961 - lansarea gamei Skin-So-Soft
- 1971 - incepe sa vanda si bijuterii

6 comentarii:

  1. Interesant! Chiar nu stiam istoria Avon-ului. Ce pot sa spun decat Bravo Avon si mult succes in continuarie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow... au pornit din 1971 cu bijuteriile si au ajuns la cosmetice. Foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Au vandut cosmetice si inainte de 1971 :) Chiar si parfumuri incepand cu 1886.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ziua!daca am primit un produs in plus la comanda as putea sa il returnez inapoi?va rog frumos sa imi rapundeti nici nu stiu ce sa fac

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna!
    Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu, am omis din obisnuinta sectiunea comentarii pentru ca pana acum au fost foarte putine spre deloc :) Dar de-acum voi verifica intai sectiunea aceasta, promit!
    Acum referitor la intrebarea ta: produsul primit in plus e facturat? Ce produs e? L-ai comandat? E defect? In functie de raspunsul la aceste intrebari vedem ce rezolvare gasim, ok? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant articol..erau lucruri despre care nu aveam habar...

    RăspundețiȘtergere